Telefon u mom dzepu je zavibrirao.Bio je to 25 put u 24 sata.
Razmisljao sam da barem pogledam ko zove.Mozda je vazno.Mozda me je Carlisle trebao.
Razmisljao sam,ali se nisam pomerio.
Nisam tacno znao gde sam.U nekom mracnom mestu punom pacova I paukova.Paukovi su me ignorisali,ali pacovi su me zaobilazili u sirokom luku.
Vazduh je bio pun mirisa : kuhinjskog ulja,pokvarenog mesa,ljudskog znoja.I cvrsta zagadjenja koja su bila u vlaznom vazduhu.Pored mene su bile 4 geto kuce.Nisam se trudio da razlikujem glasove od misli –Imale su jak Spanski naglasak koji nisam slusao.
Ostavio sam samo da me doticu glasovi.Beznacajni.Sve je bilo beznacajno.Moje postojanje je beznacajno.
Ceo svet je bio beznacajan.
Moja svest me je prodirala kroz kosti,pitajuci se koliko cu mocu vise ovo da izdrzim!Mozda ima nade.Mozda je moja svest pokleknula.Mozda budem mogao prestati da se mucim I vratim se nazad….Ideja je bila tako oporavljujuca,jaka-kao da su reci imale snaznu anasteticnu,oporavljujucu ,spirajuci planinu od bola.Da me je terala na vrtoglavicu.
Mozda bih mogao da se vratim nazad.
Bellino lice,odmah iznad mojih kapaka me je teralo na smeh.
Taj osmeh je bio dobrodoslice,oprostaja,ali nije bilo nikakvog efekta protiv moje svesti.
Naravno da nemogu da se vratim.Kako je moj bol mogao da se poredi sa njenom srecom?
Ona bi trebalo da moze da se smeje.Bez straha I opasnosti.Za njenu buducnost.
Zasluzivala je bolje od ovoga.Zasluzuje bolje od mene.Kada bude napustila ovaj svet,oticice na mesto koje je zauvek bilo sahranjeno za mene,nema veze kako se sada ponasam,Ideja od finalnog razdvajanja me je vec pravila bol.Moje telo se trgnulo na to.Kada Bella bude otisla na mesto na koje ja ne mogu ,ja necu odugovlaciti.Mora biti oprastaja.To je bilo olaksanje.To je bila moja nada-nije bilo garancije,Spavati,sansa da sanjam.I kada budem bio les,da li cu osecati bol od njenog gubitka?
Trgnuo sam se ponovo.
Do djavola,obecao sam.Obecao sam joj da je vise necu goniti,dovoditi svoje crne demone ka njoj.nisam se vracao na svoju rec.zasto ne mogu da ucinim ono dobro za nju?bilo sta?Ideja ,vracanja u onaj mali kisoviti gradic –mog jedinog doma na ovoj planeti-me je probila misli ponovo.
Samo da proverim.Da vidim da je bezbedna I srecna.Ne da je prekidam.Nece ni znati da sam dosao.
Ne dodjavola,ne
Telefon je ponovo zavribrirao.
Dodjavola,dodjavola-mrmljao sam.
Trebalo mi je odvuci paznju.Valjda.Otvorio sam telefon I pogledao broj,sa prvim sokom od pre nekoliko godina.
Zasto me je Rosalie zvala?Ona je mozda jedina osoba koja uziva o ovome.
Moralo je nesto biti jako lose,cim me je zvala.Iznenadno sam se zabrinuo za porodicu.Pritisnuo sam dugme.
Sta je?-napeto sam pitao
-Oh,.Edward se javio.Osecam se veoma pocastvovanom.
U trenutku kada sam cuo ton njenog glasa znao sam da je sve u redu.Mozda joj je bilo samo dosadno.
Bilo je teze pogoditi njene motive bez misli.Rosalie nikada nije imala smisla po meni.Njeni motivi su bili po nekoj logici.
Zalupio sam telefon.
Ostavi me na miru-sapnuo sam nikome.
Naravno,telefon je zavribrirao ponovo.
Zasto me je ponovo zvala,ako mi je poslala iritirajucu poruku koju je htela?Prepostavljam.Trebace meseci da joj dosadi ova igra.Mislio sam o ideju da je pustim tako nekoliko godina..a onda uzdahnuo I otvorio telefon.
Predji na stvar!-rekao sam.
Rosalie je pozurila kroz reci
-Mislila sam da si zeleo da znas da je Alice u Forksu.?
Otvorio sam sire oci,zureci u naplavljeno drvo,tri metra od mog lica,
Sta?-moj glas je bio pun emocija.
-Znas kakva je Alice-misli da zna sve-Kao ti-Rosalie je rekla duhovitim tonom.
Njen glas je imao nervozni prizvuk kao da nije znala sta da radi.
Moj bes mi je otezavao da razmisljam o Rosalienom problemu,
Mislio sam da je Alice htela da prati moje instrukcije da bi zastitila Bellu.,misli da se nikada nece meni suporstaviti.Obecala je da se ostaviti Bellu na miru,kao I ja.Ocito je mislila da cu kad tad podleci bolu,bila je u prawu u vezi toga.
Ali nisam mogao.Ne jos.Pa,sta je radila u Forksu?Hteo sam da je uhvatim za njen mrsavi vrat.Ne ,Jasper me nikada ne bi pustio da joj se tako priblizim.Jednom me je uvatio dim od besa koji je ispadao iz mene….-Da li si I dalje tu Edwarde…?
Nisam odgovorio.Uhvatio sma most svog nosa,pitajuci se da li vampiri mogu imati migrenu?
U drugoj ruci,Alice je vec otisla…
Ne Ne Ne .Obecao sam.Bella zasluzuje zivot.Obecao sam.Bella zasluzuje zivot!
Ponavljao sam u sebi reci,pokusavajuci da ocistim glavu od Bellinog lika.Vrata mog mira.
Nema pitanja oko toga da bih puzao kada bih se vracao.Nije mi smetalo.Mogao bih provesti sledeci srecni vek puzeci sa njom.
Ne,ne ne
-Edwarde,zar ne maris zasto je Alice otisla tamo?
-Ne,ne bas
Rosalien glas je bio primoran da mi odgovori-Pa,ne krsi pravila bas.Mislim upozorio si je da se kloni Belle,jel da?
Ostatak Forksa nije bitan?
Trepuno sam sporo.Bella je otisla?Misli su mi se vrtele oko neocekivane ideje.Nije jos diplomirala,sto znaci da se vratila majci.Sto je dobro.
Treba ziveti u suncanom svetu.Bilo je dobro sto je pustila sve senke iza nje,.
Probao sam da progutam knedlu,nisam mogao.Rosali se nervozno zakikotala.
-Ne bi trebalo da se ljutis na Alice
-Onda zasto si me zvala Rosalie ako neces da uvalis Alice u nevolju?Zasto mi dosadjujes?Uhh…
Stani!-rekla je kada je osetila da cu ponovo spustiti.-To nije razlog zbog koga sam te zvala.
-Onda zbog cega?Reci mi brzo a onda me pusti na miru.
-paa…krenula je
Ispljuni sta imas Rosalie,Imas 10 seknudi.
Mislim da bi trebao da ides kuci-uzurbano je rekla-Dosadno mi je od Esmine zabrinutosti I Carlislea kada se nikada ne smeje.-Treba da se stidis onoga sto si im uradio.Emmetu nedostajes sve vreme I ide mi na zivce.Imas porodicu,odrasti I razmisli o necemu osim tebe.
Interesantan savet Rosalie.Dozvoli da ti isprcam jednu pricu o buretu I loncu…
-Ja mislim na njih,za razliku od tebe.Da li ne maris,kako si povredio Esme ili bilo koga drugog?Ona te voli vise od svih nas I ti to znas.Dodji kuci.
Nisam odgovorio.
-mislila sam kada se cela ta –Forks situacija zavrsila da ćes preci preko toga?!
-Forks nikada nije bio problem Rosalie-Samo zbog Belle-Bilo je tesko reci njeno ime naglas-Sto se odselila u Floridu ne znaci da mogu da…Vidi Rosalie,stvarno mi je zao ali I da sam tamo nikoga ne bih ucinio srecijim,..
-Hmmm…
-Sta mi to precutkujes Rosalie?-Da li je Esme dobro?-Da li je Carlisle…..
-Oni su svi dobro ..Pa,..Nisam rekla da se Bella odselila…
Nisam odgovorio.Preskakao sma preko zakljucaka,Da Rosalie je rekla da se Bella odselila..Rekla je : Samo si nas upozorio da se drzimo dalje od Belle,zar ne?Ostatak Forksa nije bitan?I onda-Mislila sam da se cela Ta Forks situacija zavrsila…Znaci Bella nije u Forksu? Nije se odselila?Zatim je Rosalie ponovo zurila kroz reci,zamalo besnim glasom.
-Oni nisu hteli da ti kazu,ali ja mislim da je to glupo..Sto pre predjes preko ovoga,pre ce se sve vratiti u normalu.Zasto te pustati da se vuces po najcrnjim coskovima zemlje?Mozes doci kuci sada,Mi mozemo biti porodica ponovo.Gotovo je.
Moj um je bio kao slomljen.Nisam mogao naci smisao njenih reci,Govorila mi je nesto veoma,veoma ocigledno ali moj mozak nije mogao da zamisli sta.Moj mozak se igrao sa informacijama.Ne shvatiljivo.
-Edwarde?
-Ne shvatam o cemu pricas Rosalie?
Duza pauza,nekoliko ljudskh otkucaja srca.
-Mrtva je Edwarde.
Duza pauza..
Meni je…Zao.Imas pravo da znas.Mislim da je Bella skocila sa stene danas.Alice je to videla,ali je bilo prekasno da bilo sta uradi.Mislim da bi uspela da je bilo vise vremena.Vratila se da pomogne Charlieu..Znas kako ga voli.
Telefon je zamro.Trebalo mi je nekoliko minuta da shvatim da sam je iskljucio.
Sedeo sam u mraku duze vremena.Kao da se vreme zaustavilo.Kao da je ceo svemir zaustavljen.
Polako ,krecuci se kao starac.Okrenuo sam jedan broj za koji sam se zakleo da nikada necu.
Ako bude ona.Spusticu.Ako bude Charlie dobicu potrebnu informaciju.Dokazacu Rosalie da je to bila mala sala I vraticu se svojoj benzacajnosti.
-Swanovi-rekao je glas koji nikada nisam cuo,dubok ali ipak mladalacki.
Nisam stao da mislim o tome.
Ovde Carlisle Cullen-Rekao sam savrseno imitrajuci tatin glas-Mogu li dobiti Charlija?
Nije tu-bio sam iznenadjen koliko je besa bilo u njemu,kao da ce da pukne.Nije bilo bitno.
Pa gde je?-zahtevao sam,postao sam nestrpljiv
Bila je kraca pauza,kao da je stranac hteo nesto da sakrije.
-Na sahrani-rekao je decko
Spustio sam slusalicu...
To je bio jedan dio koji nije nikada ubačen u NEW MOON....